Dragi colegi,
Dragi studenți,
Stimați invitați,

Vă urăm bine ați venit la cea mai importantă facultate de specialitate din țară și totodată la cea mai prietenoasă facultate din Universitate.
Începem anul universitar, și ne bucurăm, cu peste 1.100 de studenți în anul I, la licență, la master și la doctorat.
Deși ne aflăm pe creasta celui de al 4-lea val al pandemiei, deschidem acest an universitar cu speranța că nu peste multă vreme pandemia se va încheia și că astfel vom reuși să revenim pe deplin și în siguranță la procesului didactic bazat pe interacțiunea față în față.
Credem în capacitatea de creștere și dezvoltare a fiecărui student în parte. Punem accent pe performanță și excelență dar și pe empatie și omenie, iar valorile pe care le promovăm sunt: adevărul științific, libertatea, diversitatea, demnitatea, solidaritatea și coeziunea socială.
Prestigiul facultății noastre s-a clădit în timp prin dăruirea tuturor celor care și-au legat numele de facultatea noastră: profesori, studenți, absolvenți, echipe de conducere, personal administrativ, parteneri sociali și actori instituționali relevanți.
Ați optat pentru noi și vă mulțumim. Vă oferim câteva avantaje competiționale:
a. Profesori de calitate, relativi tineri și cu dimensiune internațională și de
cercetare. Vă sfătuiesc să fiți curajoși, să dinamizați cursurile și seminarele căci profesorii SAS fiind buni comunicatori vor fi bucuroși să răspundă întrebărilor voastre. Mă refer atât la cele 59 de cadre didactice titulare cât și la cele peste 100 de cadre didactice colaboratori externi dar și la colegii și colegele din rândul personalului didactic auxiliar și nedidactic. Cu toții formăm o mare echipă.
b. Infrastructură modernă, adaptată la nevoile tuturor studenților.
Funcționăm în două clădiri pozițonate în inima Bucureștiului, în proximitatea Grădinii Cișmigiu și a Palatului Cotroceni, ce asigură simultan peste 1.300 de locuri în sălile de curs, seminar și de laborator. În sediul de lângă Cișmigiu funcționează și o librărie iar biblioteca este dotată cu peste 23.000 de volume de specialitate. Rețeaua de wireless asigură în mod gratuit accesul la internet tuturor studenților iar picturile realizate în cadrul celor două clădiri, de către studenții de la Arte, reprezintă un indicator al adaptării facultății noastre la spiritul studențesc.
c. O strategie de comunicare modernă, adaptată tinerilor și o cultură
organizațională deschisă, bazată în mod real pe interesele studenților, apreciată în evaluările semestriale. Colaborarea cu Asociația Studenților este una foarte bună, decanatul sprijină în permanență și necondiționat inițiativele studențești.
Pe site-ul facultății găsiți atât orarul cât și alte informații esențiale (burse Erasmus, tabere, cazare, activități extracurriculare).
d. Foarte bune debușee profesionale ce facilitează angajabilitatea. După
studiile de licență vă oferim continuitate prin cele 14 programe de master dar și multiple posibilități de practică, de la cercetare de piață, la industrii creative, resurse umane, intervenții practice în sfera asistenței sociale și cercetări antropologice de teren. Și multe alte posibilități de creștere și dezvoltare pe care le veți descoperi singuri în următorii ani ce-i veți petrece în mijlocul nostru.

Vă doresc succes și îi invit la cuvânt pe colegii mei din conducerea facultății, precum și pe colegii profesori care au ținut ca astăzi să vă întâmpine cu mesaje de bun venit…. mulțumesc pentru atenție!