Campania națională „România se ridică în picioare pentru asistență socială” a ajuns și în Maramureș.

Pe 20 septembrie 2018, după 18 ani de la prima întâlnire a asistenților sociali la Baia Mare, pentru recunoașterea profesiei de asistent social, astăzi întreaga țară se ridică în picioare pentru asistență socială. Mulțumim colegilor asistenți sociali maramureșeni și sălăjeni pentru primirea călduroasă, în fruntea cărora se află domnul Florian Sălăjeanu, un lider redutabil al CNASR și un demn urmaș al lui Pintea Viteazul. Am celebrat împreună profesia de asistent social în prezența oficialităților, universitarilor și a societății civile.

La final le-am spus o poveste, povestea generalului surprins de o armată mult mai puternică atunci când a debarcat de pe corabiile sale pe țărmul inamicului. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să dea foc propriilor corăbii pentru ca soldații săi să nu se mai gândească la retragere. Apoi le-a spus: „avem o singură soluție, să învingem”. Având în față o armată mult mai puternică dar dezorientată, în spate marea cu valurile sale învolburate, mica armată din povestea noastră a obținut victoria. La ora actuală, profesia de asistent social se află în expansiune în întreaga lume întrucât și-a dovedit eficiența din punct de vedere economic. Asistența socială nu este o consumatoare de resurse, asistența socială aduce beneficii economice pe termen lung comunităților locale și societății în general.

Prin deplasarea la Baia Mare, campania „România se ridică în picioare pentru asistență socială”, oficial s-a încheiat. Puținele județe pe unde nu a trecut echipa CNASR în acest turneu național, vor fi vizitate cu diverse alte ocazii. Într-un an și jumătate de campanie, avem peste 350.000 de știri și informații pozitive în mass-media despre campanie și despre profesia de asistent social, peste 40.000 de participanți la evenimentele noastre, peste 25.000 de km parcurși cu mașina, oficiali care au conștientizat faptul că profesia de asistent social este o necesitate la nivel național.

Din punct de vedere al vizibilității, fără îndoială, campania CNASR rămâne în istorie ca cea mai mare și cea mai elegantă campanie profesională dusă până în acest moment. Cu speranța că societatea românească va găsi cursul firesc de evoluție și că în cadrul aceste evoluții profesia de asistent social își va găsi locul meritat, punem punct campaniei CNASR „România se ridică în picioare pentru asistență socială”.