Dragi studenți,

Bine ați venit la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Numele meu este Doru Buzducea, sunt decanul facultății iar împreună cu colegii mei, chiar dacă traversăm o perioadă dificilă a vieții noastre generată de pandemia de COVID 19, ne-am dorit să vă cunoaștem și să vă întâmpinăm cu mesaje de încurajare și de speranță pentru viitor.

Ați optat pentru facultatea noastră și vă mulțumim. Cu siguranță ați luat una dintre cele mai importante decizii alegând să studiați alături de noi științele sociale, fie că vorbim de sociologie, de asistență socială, de antropologie sau de resurse umane.

Vă aflați într-un mediu sigur care vă acceptă necondiționat și care, sunt convins, poate contribui la creșterea și dezvoltarea voastră personală și profesională.

Fiind mai sfătos din fire o să vă îndemn să experimentați din bucuriile experiențiale ale vieții de student dar în același timp să gustați și din plăcerile studiului aprofundat, pregătindu-vă temeinic pentru programele de master și de doctorat pe care facultatea vi le pune la dispoziție în anii următori.

Înainte de a da cuvântul colegilor mei, o să vă spun o poveste, povestea pescarilor de crabi. Aceștia, atunci când prind primul crab îl introduc într-o cutie peste care pun un capac. Dacă nu ar pune capacul, crabul ar putea ieși din cutie. Începând cu al doilea crab, pescarii nu mai pun capacul la cutie, nu mai este nevoie întrucât orice crab care ar încerca să evadeze este tras înapoi de către ceilalți crabi. Morala este că și în viața reală există crabi care vor să vă tragă înapoi atunci când doriți să reușiți. Sunt cei care vă transmit, direct sau indirect, mesajul: „n-o să reușești, e prea complicat, mai gândește-te, nu ești făcut pentru asta.”

Vă sfătuiesc să-i ignorați! Fiți curajoși. Voi veți reuși cu siguranță iar ei, cel mai probabil, vor rămâne crabi toata viața lor!

Tuturor vă doresc succes în viață!